Butterfly Foundation - Paredose eidiko troxokathisma sto dasoudi

Butterfly Foundation: Παρέδωσε ειδικό τροχοκάθισμα στο Δασούδι

By | Featured, Press | No Comments

Προς διευκόλυνση των ΑμεΑ

Το Butterfly Foundation παρέδωσε την προηγούμενη Παρασκευή 29 Αυγούστου θαλάσσιο τροχοκάθισμα στην παραλία στο Δασούδι στη Λεμεσό. Το τροχοκάθισμα επιτρέπει στα άτομα με αναπηρίες (ΑμεΑ), να εισέρθουν στο νερό πιο εύκολα και να το απολαύσουν.

Σε δελτίο Τύπου αναφέρεται ότι «το τροχοκάθισμα βρίσκεται υπό την επίβλεψη των ναυαγοσώστων που σε συνεργασία μαζί τους είναι στην διάθεση του κοινού για βοήθεια και ασφαλέστερη πρόσβαση στο νερό».

Καταληκτικά σημειώνεται ότι τη φετινή χρονιά το Butterfly Foundation, με την στήριξη της Imperio, συνεισφέρει στην Οργάνωση Παραπληγικών Κύπρου (Ο.ΠΑ.Κ) με σκοπό να κάνει την Λεμεσό πιο προσβάσιμη και δεκτική για όλους τους πολίτες.

Read full article

Lemesos - Troxokathisma sti lemeso

Η παραλία στο Δασούδι πρωτοπορεί: Οι ανάπηροι κάνουν μπάνιο στη θάλασσα με ειδικό τροχοκάθισμα!

By | Press | No Comments

Νέα εποχή ξημέρωσε στην παραλία στο Δασούδι όπου για πρώτη φορά μπήκε σε χρήση ειδικό τροχοκάθισμα που επιτρέπει σε άτομα με αναπηρίες να απολαύσουν τη δροσιά του νερού!

 

Το κάθισμα παραδόθηκε από την οργάνωση Butterfly Foundation στην παραλία, με την παρουσία και τη στήριξη τόσο των ναυαγοσωστών της Λεμεσού όσο και την  Οργάνωση Παραπληγικών Κύπρου (Ο.ΠΑ.Κ.).

Ο νέος αυτός μηχανισμός επιτρέπει στα άτομα με αναπηρίες όχι μόνο να φτάσουν στο νερό, αλλά και να επιπλεύσουν σε αυτό με ασφάλεια και άνεση.

 

Read full article

City Free Press - Troxokathisma

Τροχοκάθισμα θάλασσας σε παραλία της Λεμεσού

By | Featured, Press | No Comments

Αυτή είναι μια ευχάριστη είδηση!

Τα άτομα με αναπηρίες (ΑμεΑ), που επισκέπτονται την παραλία Δασούδι – ΚΟΤ στη Γερμασογεια, θα μπορούν από εδώ και πέρα να εισέρχονται στη θάλασσα ακόμα πιο εύκολα.

Αυτό οφείλεται στο τροχοκάθισμα θάλασσας που βρίσκεται από σήμερα Παρασκευή στη γνωστή παραλία της Λεμεσού.

Το τροχοκάθισμα παρέδωσε το Butterfly Foundation και οι ναυαγοσώστες της παραλίας Δασούδι.

Η φιλανθρωπική οργάνωση Butterfly Foundation, ιδρύθηκε το 2015 και στηρίζει τα ΑμεΑ

Read full article

Kerkida.net - Change the Game Basketball

Αγκαλιάστηκε με αγάπη το Change the Game (Βίντεο)

By | Press | No Comments

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση Change the Game την Κυριακή 8 Μαΐου στην Λεμεσό, την οποία πραγματοποίησε το ίδρυμα Butterfly Foundation, στηρίζοντας την Οργάνωση Παραπληγικών Κύπρου.
Παρών στην εκδήλωση έδωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκος Αναστασιάδης μαζί με άτομα από την πολιτική σκηνή τόπου. Πέραν των πολιτικών, στην εκδήλωση βρέθηκαν και ηθοποιοί, τραγουδιστές, ραδιοφωνικοί παραγωγοί, παρουσιαστές τηλεοπτικών προγραμμάτων και αθλητές.

Μεταξύ αυτών και τέσσερις διεθνείς καλαθοσφαιριστές της Κύπρου, οι οποίοι συμμετείχαν σε διαγωνισμό ελεύθερων βολών και τρίποντων από το τροχοκάθισμα. Οι Ανδρέας Σιζόπουλος (ΑΠΟΕΛ), Σάιμον Μιχαήλ (Κεραυνός), Ρολάνδος Βιράρτη (Απόλλων) και Ηράκλης Πιττάκας (Απόλλων) με την παρουσία τους στήριξαν την εκδήλωση, που στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία.

Από την πλευρά της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης το παρών του έδωσε ο Γενικός Διευθυντής κ. Άθως Αντωνίου. Πιο κάτω μπορείτε να διαβάσετε δηλώσεις που παραχωρήθηκαν κατά την διάρκεια της εκδήλωσης στο Γραφείο Τύπου της ΚΟΚ.

Δημήτρης Λαμπριανίδης, Πρόεδρος Οργάνωσης Παραπληγικών Κύπρου:

«Είναι μία εκδήλωση που στόχο έχει να δείξει τις ικανότητες του κάθε ανθρώπου να συμμετέχει ισότιμα στην ζωή. Φτάνει να υπάρχουν ευκαιρίες συμμετοχής και ο απαραίτητος εξοπλισμός και οι υποδομές. Χαιρόμαστε που έχουμε ένα αγώνα όπου συμμετέχουν άτομα με αναπηρίες και αρτιμελή άτομα, άντρες και γυναίκες, που στόχο έχουν να αναδείξουν την καλαθοσφαίριση σε τροχοκάθισμα».

Ανδρέας Σιζόπουλος, Καλαθοσφαιριστής ΑΠΟΕΛ:

«Θέλω να πω ότι είμαι περήφανος που είμαι και εγώ εδώ και στηρίζω αυτή την προσπάθεια. Είναι κάτι πολύ σημαντικό που γίνεται και θέλω να ευχαριστήσω τους διοργανωτές που μου έδωσαν αυτή την ευκαιρία, και στα παιδιά που συμμετέχουνε στον αγώνα και ξέρω ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο, και είναι πολύ σημαντικό αυτό που κάνουν. Περιμένω και από την Ομοσπονδία και από το κράτος μία μεγαλύτερη προώθηση του αθλήματος της καλαθοσφαίρισης σε τροχοκάθισμα για να καταλάβει όλος ο κόσμος πόσο σημαντικό είναι να έχουνε όλοι οι άνθρωποι ίσες δυνατότητες και πιθανότητες στην ζωή».

Ηράκλης Πιττάκας, Καλαθοσφαιριστής Απόλλωνα:

«Συγχαρητήρια στους διοργανωτές, σε όλους όσους ήρθαν εδώ για να υποστηρίξουν αυτή την σημαντική προσπάθεια. Όταν πήρα τηλεφώνημα για να έρθω και να στηρίξω την εκδήλωση, εννοείται πως είπα αμέσως ναι. Και χαίρομαι που τους βλέπω όλους εδώ, τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και όλους τους φορείς να στηρίζουν αυτή την προσπάθεια γιατί νομίζω είναι η πρώτη χρονιά που γίνεται πρωτάθλημα σε τροχοκάθισμα και είναι κάτι αξιόλογο και πρέπει να στηριχτεί και να γίνονται πιο συχνά αυτές οι διοργανώσεις».

Ανδρέας Μιχαηλίδης, Βουλευτής

«Θέλω να συγχαρώ τους διοργανωτές, είναι μία πολύ μεγάλη προσπάθεια αυτή που γίνεται. Θερμά συγχαρητήρια σε όσους το σκέφτηκαν. Εμείς συνδράμουμε με την απλή μας παρουσία και την σκέψη ότι αυτοί οι άνθρωποι που χρειάζονται την βοήθεια, είναι πιο δυνατοί στην ουσία ίσως και από τα άτομα χωρίς κανένα πρόβλημα κινητικότητας. Από το παιχνίδι που έχω δει, τα άτομα στο τροχοκάθισμα έχουν δείξει πολύ μεγαλύτερη ποιότητα και ικανότητα από τα αρτιμελή άτομα. Γι αυτό θέλω να συγχαρώ όλο τον κόσμο που έκανε αυτή την διοργάνωση».

 

Read full article

 

Πηγή: basketball.org.cy

Sigmalive - Change the game, Charity Basketball

Μαθήματα ζωής μέσα από ένα διαφορετικό αγώνα μπάσκετ

By | Featured, Press | No Comments
Το μήνυμα «είμαστε όλοι ίσοι», ήταν ο μεγάλος νικητής του ιδιαίτερου αγώνα μπάσκετ που διοργάνωσε σήμερα στη Λεμεσό το ίδρυμα Butterfly.
Καλαθοσφαιριστές της Οργάνωσης Παραπληγικών Κύπρου, «κατέβηκαν» στο γήπεδο για να αντιμετωπίσουν αρτιμελείς αθλητές.
Όλοι καθισμένοι σε αναπηρικά καροτσάκια, έστειλαν ένα δυνατό μάθημα ζωής, πως ο αγώνας συνεχίζεται ακόμα και μπροστά στα μεγαλύτερα εμπόδια.
Παράδειγμα προς μίμηση, με τεράστια δύναμη ψυχής, οι αθλητές με κινητικές αναπηρίες. Όσο για τους αρτιμελείς καλαθοσφαιριστές, αν και αμήχανοι στην αρχή, έπαιξαν σε αναπηρικά καροτσάκια το άθλημα που έχουν μάθει να παίζουν όρθιοι, θέλοντας να στείλουν μηνύματα κατά της αδιαφορίας και των προκαταλήψεων.
Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος ΟΠΑΚ Δημήτρης Λαμπριανίδης, «είμαστε εδώ για να δείξουμε ότι όλοι μπορούν να συμμετέχουν ισότητα όταν υπάρχουν οι ευκαιρίες, οι υποδομές και ο εξοπλισμός».
Εν τω μεταξύ, στο παρκέ μπήκε και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ο οποίος κατάφερε να σκοράρει από τροχοκάθισμα.
«Με τη σημερινή ευκαιρία, κι αυτό θα φανεί στην πράξη εντός των επόμενων ημερών, θα έχουμε την ευκαιρία να συναντηθούμε για να δούμε πως δίδονται πρακτικές πλέον λύσεις», δήλωσε μετά το πέρας του αγώνα.
Πολιτικοί, παρουσιαστές και ηθοποιοί φόρεσαν τα αθλητικά τους και συμμετείχαν επίσης σε διαγωνισμό βολών, αποδεικνύοντας ότι διαθέτουν ταλέντο και στο μπάσκετ…
Στόχος η καλλιέργεια ευσυνειδησίας απέναντι σε άτομα με αναπηρίες.
Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν στο Ίδρυμα Butterfly, για τη στήριξη της ΟΠΑΚ.
Στις δηλώσεις της η Πρόεδρος ΚΟΑ Κλέα Παπαέλληνα τόνισε ότι «παραμερίζουμε τον παραμερισμό ατόμων, που μας διδάσκουν με την επιμονή τους πως οι δυσκολίες της ζωής έρχονται για να μας κάνουν πιο δυνατούς», ενώ η Πρόεδρος του Ιδρύματος Butterfly Έλις Μισιρλή δήλωσε «ας γίνουμε λοιπόν όλοι, η αλλαγή που θέλουμε να δούμε στην κοινωνία.»
Η ομάδα μπάσκετ της ΟΠΑΚ δημιουργήθηκε το 2009, με τη συμμετοχή 5 αθλητών. Σήμερα αποτελείται από μερικές δεκάδες ταλαντούχους καλαθοσφαιριστές, τους οποίους αν παρακολουθήσει κανείς στον αγωνιστικό χώρο, ξεχνά ότι είναι καθηλωμένοι σε τροχοκαθίσματα…

Read full article